GeriCall artsen verleggen grenzen

De Africa Classic sponsortocht voor Amref Flying Doctors

Nathalie van Herwaarden, basisarts bij GeriCall:
Ik werk al ruim twee jaar met veel plezier bij GeriCall, een bedrijf dat zich inzet voor medische diensten in de ouderenzorg. Als arts en fervent reiziger zal ik me ook gaan inzetten voor de medische diensten van Amref Flying Doctors tijdens de sponsorfietstocht de “Africa Classic” die 8 oktober a.s. van start gaat in Tanzania.

Amref Flying Doctors is een organisatie die reeds 60 jaar werkt aan een betere gezondheid van kwetsbare mensen in Afrika. Amref Flying Doctors zet zich in voor blijvende verbeteringen van goed functionerende gezondheidssystemen in Afrika. Dat betekent dat Amref Flying Doctors zich in de programma’s richt op zaken als opleiding van zorgpersoneel, bestrijding van ziektes als malaria en aids, maar ook op goede communicatiemiddelen, transport en voorlichting. Daarnaast staan vergroting van zelfbewustzijn en participatie van kwetsbare groepen, wetgeving en onderwijs, hoog in het vaandel.

Ik fiets in Tanzania om me in te zetten en aandacht te vragen voor dit fantastische doel. In 5 dagen zullen we 400 (onverharde) kilometers gaan fietsen rondom de Kilimanjaro. Tijdens mijn coschap in Tanzania een aantal jaar geleden heb ik met eigen ogen kunnen zien dat dit soort organisaties hard nodig zijn in Afrika. En daar is naast goede moed en veel fanatieke inzet, ook een hoop geld voor nodig.

GeriCall voelt zich als spoeddienst voor de ouderenzorg verwant aan de spoeddienst die Amref aldaar moet leveren. Weliswaar leveren zij deze medische zorg op een hele andere manier, maar het doel is hetzelfde. Daarom was ik ontzettend verheugd te horen dat GeriCall dit initiatief wilde sponsoren met een fantastisch bedrag! Hiermee is GeriCall mijn grootste sponsor en daar ben niet alleen ik, maar ook de mensen van Amref en hun doelgroep in Afrika, ontzettend dankbaar voor!

Mocht je Nathalie willen sponsoren of meer willen weten over de Africa Classic klik op de link.